Om oss

Patric Axheden Shihan 握志江伝 波登利久 師範 grundande den ideella föreningen Karateklubb Kokoro-Kai Dojo Varberg den 17 februari 1991.
Kokoro-Kai Dojo bedriver sin verksamhet i egna lokaler på Drottninggatan 43 mitt i centrala Varberg. Vår Dojo 道場 (plats för spirituell utveckling) är byggd i traditionell Japansk stil och här pågår dagligen träning och undervisning i Kase-Ha Karate-Dō 加瀬派 空手道 samt Goshindō 護身道 (Självförsvar).

Medlemmar i Kokoro-Kai Dojo tränar efter sin egna förmåga och förutsättningar, vi stöttar varandra för att uppnå våra personliga mål. Ofta har vi besök från Karatekas från andra klubbar i Sverige men även olika delar av världen besöker vår Dojo och deltar i undervisningen.

Namnet Kokoro-Kai är Japanska och är en sammansättning av "Kokoro 心", som betyder "Hjärta", "Sinne" eller "Själ" och "Kai 会 " som betyder "Förening", "Sammanslutning" eller "Tillsammans". Namnet syftar till att medlemmarna tränar tillsammans & hjälps åt att utvecklas inom Kase-Ha Shōtokan-Ryu Karate-Dō som grundaren Taiji Kase Shihan 加瀬 泰治 師範 (1929 - 2004) aktivt tränade & undervisade. Med starka inlägg i Budō Karate 武道空手 d.v.s inriktad på självförsvar som en art. En av delarna som kännetecknar arten Budō Karate är att teknikernas funktion alltid ska vara verklighetsförankrade och inte bara en yttre form.

Föreningen har för närvarande ca 60 st aktiva medlemmar.

Ett flertal medlemmar från föreningen deltar regelbundet i Svenska och Internationella träningsläger för att utveckla sin karate.
Vi är anslutna till följande förbund:
Kase-Ha Shōtokan-Ryu Sweden